Sådan får du råd til din nye bil

Du kan finansiere din nye bil på flere forskellige måder. Har du mulighed for at betale for bilen kontant, kan du vælge at gøre det. Så skal du ikke tænke mere over betalingen af bilen i form af månedlige afdrag og lignende.

Det er dog de færreste, der befinder sig i en position, hvor de har mulighed for at betale kontant for deres nye bil. Derfor må der som regel tages andre metoder i brug.

Leasing af bilen

Hvis du ikke decideret ønsker at købe en ny bil, så kan du med fordel vælge at lease din nye bil. Ved at lease din nye bil betaler du et mindre engangsbeløb, og efterfølgende betaler du et fast afdrag om måneden. Både engangsbeløbet og det månedlige afdrag varierer fra bil til bil. Det gælder derfor her om at undersøge, om du har råd til at betale hele det månedlige beløb, og om du samtidig har sparet nok penge sammen til at betale for engangsydelsen.

Fordele og ulemper ved leasing

Der er både fordele og ulemper ved at lease en bil. En af fordelene er, at du slipper for at tage et stort billån, som du hæfter for.

Derudover leaser du bilen for en bestemt periode, og på den måde kan du forholdsvist billigt skifte din bil ud hvert andet eller hvert tredje år. Du får dermed følelsen af altid at køre i en ny bil, og samtidig har du mulighed for at prøve at køre i forskellige bilmærker og -modeller.

En af ulemperne ved at lease en bil er, at du ikke selv ejer bilen, hvilket er noget, som mange foretrækker. Samtidig kan det også være dyrt at lease bilen alt afhængigt af, hvilken model du vælger. Når du leaser en bil fungerer det lidt på samme måde, som når du bor til leje i en bolig. Du betaler hver måned et bestemt beløb, men det er ikke penge, du nogensinde kommer til at se igen.

Tag et billån

Vælger du i stedet for at tage et billån for at finansiere din nye bil, så vil du være ejeren af bilen, og du vil have mulighed for at spare op i den. Det skal forstås på den måde, at når du betaler et afdrag på dit lån, så minimerer du samtidig din gæld. Det vil sige, at hvis du en dag har behov for at sælge din bil, har du mulighed for at indfri din gæld.

Har du allerede betalt billånet ud på det tidspunkt, hvor bilen skal sælges, kan du for eksempel bruge pengene fra salget af bilen til at købe en ny bil. Dermed har du en skjult opsparing i din bil, som du ikke har på samme måde, hvis du vælger at lease din bil i stedet for.

Fælles for begge finansieringsmetoder er, at uanset om du vælger at låne penge til at finansiere din nye bil, eller om du vælger at lease din bil, så skal du i alle tilfælde betale et månedligt afdrag.